De Kort Catering


MSB-A SITTING DOWN DINER

 

In de prachtige Grote Kerk in Breda maakten we ons op voor een betoverende avond. Als cateringbedrijf waren we verantwoordelijk voor alles: van culinaire verwennerijen tot tafelaankleding en vermaak. Een top sitting down diner voor 400 gasten stond op het punt te beginnen.

Bij binnenkomst in de historische kerk werden de gasten begroet met een uitnodigende sfeer en een verfijnde amuse. Ze konden kiezen uit drie heerlijke opties: frisse ceviche van zeebaars, verrukkelijke steak tartaar van Brabants kalf of een smaakvol stapelaartje van buffelmozzarella voor de vegetariërs.

Het voorgerecht was een meesterwerk op het bord, met tartaar van dorade, gehakte avocado, gefermenteerde romatomaat, watermeloen radijs, rode grapefruit en gepekelde makreel. Daarbij serveerden we krokante broodstengels, Batard tot Boulot-de-Campagne en Brabants gezouten boter.

Terwijl de gasten genoten van de culinaire creaties, vulde de kerk zich met een magische sfeer. De verfijnde tafelaankleding en het zorgvuldig gekozen entertainment zorgden voor een harmonieus samenspel van smaken en ervaringen. De setting werd verrijkt met subtiele bloemdecoraties, kaarslicht en live muziek die de ambiance nog meer versterkte.

Te midden van de betoverende ambiance in de Grote Kerk in Breda ging het culinaire festijn verder met een verfijnd tussengerecht: licht gebonden soep van zoete aardappel, geroosterde cashewnoten, bosui en een subtiele toets van crème fraîche voor de vegetariërs.

Het hoogtepunt van de avond was het hoofdgerecht, met gasconne kalfssucade als ster. Vergezeld door een mousseline van eekhoorntjesbrood, zoete gekonfijte bataat en een verrassende saus van gerookte thee en valrhona chocolade, werd dit gerecht een symfonie van smaken en texturen die de zintuigen betoverde.

Het diner werd afgesloten met de keuze uit vier verrukkelijke mini-desserts. Een verfrissende mini verse fruitsalade met Grand Marnier Sabayon bracht een fruitige noot, terwijl het bloempotje met chocolademousse, aarde van Oreo koekjes en een takje mint een kunstwerk op zich was. De liefhebbers van klassieke smaken werden verwend met een mini Tiramisu, compleet met lange vingers en Kaffee Kahlua. Ten slotte verleidde de panna cotta met een chocoladegelei en een witte chocoladecrunch de zoetekauwen en sloot het diner op onvergetelijke wijze af.

 

Na het diner veranderde de Grote Kerk in Breda in een bruisende feestlocatie, met opwindende muziek en entertainment. Een geweldige DJ en het spetterende optreden van ABBA Fever, zorgden voor de perfecte sfeer. Achter de schermen werkten ongeveer 15 koks en meer dan 20 bedieningsmedewerkers met toewijding en professionaliteit om de gasten volledig in de watten te leggen. Het samenspel van de geweldige DJ, het spetterende optreden van ABBA Fever en het toegewijde team van koks en bedieningsmedewerkers creëerde een sfeer van puur plezier en vermaak. Dansende gasten, lachende gezichten en een algeheel gevoel van festiviteit vulden de Grote Kerk, waarmee het evenement zijn hoogtepunt bereikte. Dit grandioze samenkomen van gastronomie, entertainment en dienstbaarheid maakte niet alleen het diner, maar de hele avond tot een onvergetelijke viering die nog lang in de herinnering van de gasten zou naklinken.